SLOVENSKE FOTOGRAFINJE SE PREDSTAVIJO 2017

Prisotne nagrajenke

V četrtek 7. septembra so organizatorji Fotografskega  društva Jesenice odprli v galeriji Kosove graščine zanimivo razstavo Slovenske fotografinje se predstavijo 2017. Razstava, ki je bienalna ima na Jesenicah že tradicijo, organizirajo jo že od leta 1995 naprej.
Na letošnji  natečaj se  je prijavilo 36 avtoric  iz 12 slovenskih fotografskih klubov oz. društev in 5 samostojnih avtoric. Komisija je izbirala med 144 fotografijami.

Žirija v sestavi Barbara Čeferin, Maja Šivec in Marisa Monti je ocenila prispele fotografije in podelila za najboljša dela 3 nagrade in 5 diplom. Na natečaju so sodelovale tudi naše članice in uspešno zastopale naše društvo. Žirija je Marji Kraljič prisodila 1 mesto oz. zlato medaljo za fotografijo Veliki brat in Anuški Vončini diplomo za fotografijo Poezija morja.   Obema čestitamo za uspeh.
Otvoritev razstave v galeriji Kosove graščine je potekalo v prijetnem vzdušju in programu. Vsem, ki jih pot zanese na Jesenice toplo priporočamo ogled te zanimive razstave, ki bo odprta še do 9. oktobra 2017.

1.nagrada, Marja Kraljič, Veliki brat

Diploma, Anuška Vončina, Poezija morja