JANEZ PUHAR PREDSTAVLJEN V ATENAH

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V atenskem centru je bilo razstavljeno 15 fotografij na temo »Ljubezen kamnov« in 27 fotografij na temo »Avto-refleksi«.

Naš član Vasja Doberlet je imel ob svoji 50 letnici fotografskega ustvarjanja od 4. do 12. maja razstavo fotografij v Atenah. Razstava je bila uvod v mednarodno foto delavnico, ki so jo organizirali grška fotografska zveza. Na željo podpredsednika grške fotografske zveze je imel ob odprtju razstave tudi predavanje. Grške fotografe je zanimalo izvedeti kaj več o mednarodnih razstavah »Miniature«, ki jih organizira naše društvo in so po svojem formatu v svetu nenavadne in unikatne. Odprtja razstave so se poleg mnogih grških fotografov udeležil še predsednik Fotografske zveze Grčije, generralni sekretar FIAP in pooblaščenka za FIAP pri fotografski zvez Čila. Razstavo je obiskal tudi pooblaščenec za FIAP fotografske zveze Slovaške.

Zaradi takega zanimanja za Miniature je naš fotograf pripravil razstavo v atenskem Mednarodnem FIAP razstaviščnem centru v dveh sklopih. Vsak sklop so tvorile slike v svojem formatu. Prvi sklop s temo »Ljubezen kamnov« je sestavljalo 15 fotografij v maniri Miniature. Tu je uporabil tudi društvene okvirje, da je bila predstavitev miniatur popolna. Drugi sklop so bile fotografije na temo »Avto-refleksi«. Tu je razstavil 27 fotografij formata 30 x 40 cm.

Kot že omenjeno je na željo podpredsednika grške fotografske zveze, ki je istočasno tudi generalni sekretarj Mednarodne zveze za fotografsko umetnost – FIAP, je Vasja Doberlet pripravil predavanje v katerm je predstavil mednarodno razstavo »Miniature« in želeni temi dodal še polurno predavanje o Janezu Puharju, prvemu slovenskemu fotografu in izumitelju fotografije na steklo.

Galerija nekaj razstavljenih fotografij

Zloženka v PDF formatu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Galerija in predavalnica v atenskem razstaviiščnem centu FIAP. V Levem delu slike so Miniature fotografije na temo »Ljubezen kamnov«.

Vasja Doberlet - razstava v Atenah

Predavanje o Miniaturah bo morda prineslo še kaj udeležencev na razstavi letos jeseni v Kranju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Z zaključka enournega predavanja o miniaturah in Janezu Puharju.