Bodite na tekočem, spremljajte naš blog.

Razstava fotografij POKRAJINA 2011

V četrtek, 10. novembra bo v Prešernovem gledališču v Kranju slovesnost ob odprtju 19. Bienalne razstave fotografij »POKRAJINA 2011«. Razstava je imela 2 kategoriji črno-bela in barvna krajina. Sodelovalo je 82 avtorjev s 580 fotografijami. Žirija v zasedbi dr Damir Globočnik, David Brusnjak in Boris Godnič je za razstavo odbrala 64 črno-belih in 112 barvnih fotografij 60 avtorjev.

 

Prva razstava »POKRAJINA« je bila že davnega leta 1973, letošnja je 19. Kot že dolga tradicija narekuje se na razstavi vsakič podeli nagrado – najvišje možno priznanje za najboljšo slovensko krajino. To je fotografija, ki ostane v trajni hrambi v Kabinetu slovenske fotografije, ki deluje ob Gorenjskem muzeju. Letos bo to čast doletela fotografija ČAROBNI TRENUTKI Suzane Čotar iz FK Nova Gorica. Avtorica je za to prestižno nagrado dobila Zlato medaljo Janez Puhar.

 

Že drugič letos smo podelili tudi posebno srebrno medaljo Janez Puhar za fotografijo krajine kjer je očitno registriran negativni poseg človeka v krajino. Gre za fotografije, s katerimi skušamo kritično komentirati posege človeka v naše naravno okolje. S fotografijami, kjer je naša lepa krajina poškodovana ali na nekaterih predelih celo uničena, skušamo fotografi opozoriti na to,da za cilji, ki so argumentirani z napredkom, ostanejo le nepopravljivo poškodovana krajina in narava in morda dobički. Na razstavo je bilo letos sprejetih 10 takih fotografij in nagrado »Opomin generacijam« ter srebrno plaketo Janez Puhar je dobila fotografija TEHNOPOLIS avtorja Matjaža Čatra iz Društva fotografov SVIT iz Celja.

 

Zlati medalji Janez Puhar za najboljšo črno-belo krajino in najboljšo barvno krajino sta dobila Dan Briški iz Vrhnike in Darinka Mladenovič iz Ljubljane. Srebrni medalji sta dobila Niko Sladič iz Kranja in Jernej Trnkoczy iz Ljubljane, bronasti pa Oton Naglost iz Vipave. Šest pohval je šlo v Celje, Kamnik in Kranj (Andreja Ravnak, Matjaž Čater, Franci Horvat, Dare Jazbinšek, Aleš Komovec, Luka Kompare).

 

Vasja Doberlet, MF – FZS, EFIAP/s, ESFIAP

predsednik društva

 

Vasja Doberlet

Mail: vasja.doberlet@gmail.com

Mobilni telefon: 040 430 860

 

  Zlata medalja Janez Puhar

Dan Briški – JULIJCI

   Zlata medalja Janez Puhar

Darinka Mladenovič – PLANINSKO POLJE 5

 

Srebrna medalja Janez Puhar

Niko Sladič – PAŠA NA ZLATIBORU

 

Srebrna medalja Janez Puhar

Jernej Trnkoczy - SPOMIN NA PRETEKLOST

 

Bronasta medalja Janez Puhar

Oton Naglost – KOLONA

 

Bronasta medalja Janez Puhar

Izidor Gašperlin – DVOJČKA

  Pohvala Janez Puhar

Aleš Komovec – ZIMA POD JOŠTOM

  Pohvala Janez Puhar

Luka Kompare – CMUN

  Pohvala Janez Puhar

Andreja Ravnik – PRAVLJICA

  Pohvala Janez Puhar

Franci Horvat – GORENJSKA

  Pohvala Janez Puhar

Matjaž Čater – MREŽA

  Pohvala Janez Puhar

Dare Jazbinšek – PANORAMSKA CESTA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*