Bodite na tekočem, spremlajte naš blog.

TEDEN MLADIH 2015 SE JE ZAKLJUČIL, A ŠE ZDALEČ NE POSLOVIL

TedenMladih_Alan_naslovnaBlog

Zaključil se je še en teden mladih, udarno, z Big Foot Mamo in kopico mladih in obetajočih glasbenikov. Ostajajo lepi spomini in seveda fotke, ki sem jih tudi redno objavljal na fejsu AlenLacijan. Nekaj jih prilagam še k temu zapisu, energija je bila res huda. Bilo je tudi par posebnih presenečenj, npr. fotografska razstava »Imperfect Models – IMPERFECT= I’M PERFECT« mlade avtorice Tjaše Eledhwen, ki spodbuja, da si upamo biti to, kar smo, ali pa recimo videoprojekcija kranjskih gimnazijcev na stavbo gimnazije … in še mnogo drugih, čestitke. Še pohvale organizatorjem, ki so pripeljali v Kranj odlična imena kulture in umetnosti, več o tem na njihovi uradni strani Teden mladih 2015. Na svidenje prihodnjo pomlad …

Za FDJP zapisal: Alen Lacijan

Galerija fotografij Tedna mladih 2015: Alen Lacijan

NEGOVA – FOTOGRAFSKO SREDIŠČE FIAP

Pasica_gradNegova

Vabimo vas, da se nam pridružite, v soboto 23. maja 2015 ob 12.00 uri, na gradu Negova, na svečani razglasitvi FOTOGRADU NEGOVA za fotografsko središče svetovne zveze za fotografsko umetnost (FIAP).

Uradno vabilo in Plakat

Ob tej priložnosti bomo, ob prisotnosti ministrice za kulturo RS in predsednika FIAP, odprli tudi fotografske razstave Hermana Čatra »Pozabljen«, Maje Šivec »Svetloba življenja«, Iva Borka »Zakleti grad in druge zgodbe« ter razstavi Gorenjskega muzeja in FD Janez Puhar, Kranj »Kranjska fotografija od Janeza Puharja do danes«.

Organizatorji: FK Proportio divina Gornja Radgona, Fotografska zveza Slovenije, Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona

RAZSTAVA DOBITNIKOV PUHARJEVIH MEDALJ – 13.5. DO 15.6.2015

Puharjeve_medalje_pano_gradi02_600x

V sredo, 13. maja 2015, vas ob 19. uri vabimo na odprtje fotografske razstave fotografskega društva Janez Puhar Kranj z naslovom “Razstava dobitnikov Puharjevih medalj”, ki bo v galeriji Kranjske hiše na Glavnem trgu 2 v Kranju. Vljudno vabljeni!

Razstava bo na ogled do 15. junija 2015, vsak dan od 8. do 19. ure, ob nedeljah in praznikih od 9. do 18. ure.

Informacija za medije
Razstava fotografij prejemnikov zlate medalje Janez Puhar
na 6 mednarodnih razstavah na 3 kontinentih

Puharjevo leto, ko smo praznovali 200-letnico rojstva Janeza Puharja,  še vedno odzvanja. Sicer z manjšo intenzivnostjo, a še vedno se vrstijo dogodki, ki so bili izzvani s praznovanjem v spomin na prvega slovenskega fotografa in izumitelja fotografije na steklo.

Read more..