Bodite na tekočem, spremljajte naš blog.

Vladimir Kraljič

​Lada Kraljiča je fotografija zamikala že v rosnih osnovnošolskih letih, ko se je srečal s prvimi koraki v čudovitem svetu fotografije. Prehod iz analogne v digitalno fotografijo je bila njegova druga prelomnica pri fotografskem ustvarjanju. Lado se ni zapisal le eni zvrsti fotografije. Najbolj ga privlačijo popotna, pokrajinska in ulična fotografija. Bogastvo naravne dediščine ni nikoli izpeta pesem in narava je v nenehnem spreminjanju. Lado, kot dober fotograf z dušo in srcem to dobro ve in čuti v sebi.

Zgodnja jutra, ko večina ljudi še sladko spi in sanja, so za fotografa najlepša. Jutranje barve so nekaj posebnega, meglice dajejo fotografiji skrivnostni pridih, prebujanje narave v jutranji tišini fotografu vliva novo moč in mu bistri duha. Tudi zato se Lado tako rad odpravlja na jutranje fotografske potepe.

Ljudje radi pogledamo lepo fotografijo in dobra fotografska razstava je lep kulturni dogodek. Je pa potrebno marsikaj postoriti, da fotografija zagleda luč v javnosti. Tu moram poudariti, da  kolega Lado tudi na tem področju svoje fotografsko in organizacijsko znanje nesebično deli za dobro nas vseh. Kot aktivni član FDJP Kranj je že dolga leta vpet v vse pomembnejše fotografske dogodke, ki jih društvo vsako leto organizira doma in v tujini. Še posebno je veliko svojega dela in truda vložil v organizacijo bienalnih razstav, ki jih društvo vsako leto izpelje. Razstava Pokrajina je državnega značaja, Miniature pa je razstava mednarodnega značaja, pod okriljem FIAP. Lado je pri tem že leta predsednik organizacijskega odbora in »generator« aktivnosti. Ravno tako je že leta vpet v predsedovanje galerijskega sveta Galerije Kranjske hiše, ki vsako leto gosti vrsto priznanih avtorjev in umetnikov s področja likovne, fotografske in še druge umetnosti.