Domov

Doborodšli na straneh papirnatega fotografskega natečaja z naslovom “Pokrajina 2019“!

O pokrajini

Povzetek razpisnih pogojev za papirnati  salon Pokrajina 2019

(Obširna natančna navodila se nahajajo TUKAJ)

Na papirnatem natečaju, ki je v skladu s pravili Fotografske zveze Slovenije (FZS), lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi iz Slovenije in zamejstva.

Natečaj ima tri teme:
A .  Črno bela krajina
B.   Barvna krajina
C.  Pogled od zgoraj – ČB ali barvna

S temo “Pogled od zgoraj” priložnostno odpiramo novo temo v krajinski fotografiji. Tu gre za fotografije, ki so bile posnete iz ptičje perspektive, torej iz drona, z letala, balona, … navsezadnje lahko gre tudi za fotografije posnete z gora v dolino, pri čemer pa mora biti poudarek na naslovni temi.

Vsak udeleženec lahko sodeluje s štirimi fotografijami na vsako temo.

Format fotografij mora biti 20×30 cm ali izvedenka omenjenega formata in narejena na fotografski papir. Vsaka posamezna fotografija mora biti prilepljena na podlago velikosti 30×40 cm, ki naj ne bo debelejša od 1 mm.

Vsak udeleženec mora obvezno pred pošiljanjem papirnatih fotografij izpolniti elektronsko prijavnico. Papirna prijavnica tako ni potrebna.

Pristojbina znaša 10 € in jo nakažete na naš:
– IBAN: SI56 0700 0000 0130 652, SWIFT: GORE SI 2X
ali
– na PAY PAL račun društva
ali
– Kot priloga v znesku 10 EUR v pošiljki fotografij (izjeme od obveznosti izdajanja računov po 143. členu spremembe PZDDV)

Za najboljša dela v vsaki temi bodo na slovesnosti ob odprtju razstave podeljena zlata, srebrna in bronasta medalja Janez Puhar in FZS, ter po 3 pohvale. Žirija bo tudi v skladu s tradicijo razstave dodelila najvišje priznanje t.j. Zlato medaljo Janez Puhar, za »Najboljšo slovensko pokrajino«. Omenjena izbrana in nagrajena fotografija (barvna, ČB ali “Pogled od zgoraj”) ostane v trajni lasti Kabineta slovenske fotografije.

Rezultati žiriranja bodo objavljeni na spletni strani Fotografskega društva Janez Puhar Kranj

Pogoji

Na spodnji povezavi so vam na voljo celotni razpisni pogoji sodelovanja na papirnem salonu Pokrajina 2019.

OPOZORILO: kljub temu, da je v razpisnih pogojih nvedeno, da je možno oddati elektronko obliko fotografije velikosti 4MB, smo morali zaradi omejitev strežnika znižati velikost na 2MB. Hvala za razumevanje!

Pogoji v PDF obliki

Žirija