Domov

Dobrodošli na straneh digitalnega fotografskega natečaja z naslovom “Pokrajina 2023“!

O pokrajini

Pokrajina 2023 je digitalni salon fotografij.

Na digitalnem natečaju, ki je v skladu s pravili Fotografske zveze Slovenije (FZS), lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi iz Slovenije in zamejstva.

Natečaj ima dve temi:
A. Črno-bela krajina
B.  Barvna krajina

Vsak udeleženec lahko sodeluje s po štirimi fotografijami na vsako temo.

Fotografije v zapisu JPG, v barvnem prostoru RGB in ob ločljivosti 300 dpi so lahko pokončne ali ležeče v velikosti 20×30 cm. Glede na avtorjev koncept ima lahko fotografija tudi drugačno razmerje stranic, pomembno je, da je fotografija znotraj definiranega prostora. Ena stranica mora imeti ali 20 cm (2362 pik) ali 30 cm (3543 pik).

Poimenovanje datotek je poljubno. Naslove fotografije boste vnesli v spletni aplikaciji. Omejitev za naslov je največ 20 znakov. Velikost datotek ne sme pa presegati 4 MB.

Fotografije, posnete v Sloveniji, je pri prijavi možno ustrezno označiti. Te fotografije se bodo lahko potegovale za nagrado Najboljša slovenska krajina. Sprejemamo tudi fotografije, posnete v tujini, ki pa se ne bodo mogle potegovati za to nagrado.

Pristojbina znaša 15 EUR, za dodatnih 5 EUR pa po pošti prejmete tudi papirnati katalog salona. Pristojbino je možno poravnati preko PayPala (povezava bo v spletni aplikaciji) ali z nakazilom na račun društva:
IBAN: SI56 0700 0000 0130 652, SWIFT: GORE SI 2X; Kranj, Tomšičeva 4

Vsi udeleženci prejmejo katalog v elektronski obliki (PDF). V katalogu bo objavljena vsaj ena fotografija vsakega avtorja, od katerega fotografije so bile razstavljene. V spletni galeriji bodo objavljene vse sprejete fotografije.

Nagrade:

– zlata, srebrna in bronasta medalja FZS za temo A,
– zlata, srebrna in bronasta medalja FZS za temo B,
– zlata, srebrna in bronasta medalja Janez Puhar za temo A,
– zlata, srebrna in bronasta medalja Janez Puhar za temo B,
– 6 pohval FD Janez Puhar za temo A,
– 6 pohval FD Janez Puhar za temo B,
– zlata medalja Janez Puhar za najboljšo slovensko pokrajino,
– zlata medalja Janez Puhar za najboljšega avtorja/-ico salona.

Nagrade bomo podelili na slovesnosti ob odprtju razstave. podeljena zlata, srebrna in bronasta medalja FZS ter zlata, srebrna in bronasta medalja Janez Puhar in še po 6 pohval FD Janez Puhar. Žirija bo tudi v skladu s tradicijo razstave dodelila najvišje priznanje, t.j. zlato medaljo Janez Puhar za Najboljšo slovensko pokrajino. Fotografija (barvna ali ČB), izbrana in nagrajena z zlato medaljo Janez Puhar za najboljšo slovensko pokrajino, ostane v trajni lasti Kabineta slovenske fotografije.

Razstava fotografij bo v Galeriji Mestne hiše v Kranju.

Koledar&žirija

Sprejem del24.9.2023
Žiriranje5.10.2023
Obvestilo o žiriranju 15.10.2023
Odprtje razstave9.11.2023
Pošiljanje katalogov10.1.2024

Žirija

ddr. Damir Globočnik, um. zgodovinar
Vasja Doberlet, MF FZS
Andreja Ravnak, MF FZS
Simon Kovačič, MF FZS
Rezerva: Stane Vidmar, MF FZS

Oddaja del

Oddaja del je zaključena.