O pokrajini

Povzetek razpisnih pogojev za papirnati  salon Pokrajina 2021

(Obširna natančna navodila se nahajajo TUKAJ)

Na papirnatem natečaju, ki je v skladu s pravili Fotografske zveze Slovenije (FZS), lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi iz Slovenije in zamejstva.

Natečaj ima dve temi:
A .  Črno – bela krajina
B.   Barvna krajina

Vsak udeleženec lahko sodeluje s štirimi fotografijami na vsako temo.

Format fotografij mora biti 20×30 cm ali izvedenka omenjenega formata in narejena na fotografski papir. Vsaka posamezna fotografija mora biti prilepljena na podlago velikosti 30×40 cm, ki naj ne bo debelejša od 1 mm.

Vsak udeleženec mora obvezno pred pošiljanjem papirnatih fotografij izpolniti elektronsko prijavnico in oddati fotografije tudi v elektronski obliki. Papirna prijavnica  ni potrebna.

Pristojbina znaša 10 € in jo nakažete na naš:
– IBAN: SI56 0700 0000 0130 652, SWIFT: GORE SI 2X
ali
– na PAY PAL račun društva
ali
– Kot priloga v znesku 10 EUR v pošiljki fotografij (izjeme od obveznosti izdajanja računov po 143. členu spremembe PZDDV)

Za najboljša dela v vsaki temi bodo na slovesnosti ob odprtju razstave podeljena zlata, srebrna in bronasta medalja Janez Puhar in FZS, ter po 3 pohvale. Žirija bo tudi v skladu s tradicijo razstave dodelila najvišje priznanje t.j. Zlato medaljo Janez Puhar, za »Najboljšo slovensko pokrajino«. Omenjena izbrana in nagrajena fotografija (barvna, ČB) ostane v trajni lasti Kabineta slovenske fotografije.

Rezultati žiriranja bodo objavljeni na spletni strani Fotografskega društva Janez Puhar Kranj