RAZSTAVA FDJP V PUHARJEVI GALERIJI – ŠKRLOVEC 2015

Uros_Frelih_Layerjev_SirokoGrudenRazstava FDJP v Puharjevi galeriji – Škrlovec 2015
Petek, 24. 04. 2015, ob 18:00

Letošnja razstava FDJP Kranj v Puharjevi galeriji v stolpu Škrlovec sodi v sklop ti. Puharjevih dnevov, ki jih društvo Janeza Puharja organizira in izvede vsako leto in so sedaj že tradicionalni.
Puharjevi dnevi so posvečeni predvsem spominu in na ohranjanje duha našega velikega vzornika in izumitelja fotografije na steklo Janeza Puharja.

Na razstavi so fotografska dela naših 25. fotografinj in fotografov. Tema fotografije je bila zaupana vsakemu posamezniku in njegovi prosti izbiri. Tako je mogoče na razstavi videti pester izbor in raznolikost fotografskih del. Vsaka fotografija predstavlja avtorja in njegovo izraznost pri iskanju motiva, izgradnji kompozicije, barvni usklajenosti, pripovedi zgodbe in nazadnje tudi računalniški obdelavi digitalnega posnetka. Tako se obiskovalci razstave lahko prepustijo toku razstavljenih del in v njih uživajo.

Avtorji fotografskih del: Viktor Šmid, Vasja Doberlet, Valerija Jenko, Uroš Frelih, Uroš Florjančič, Simon Krejan, Vitomir Pretnar, Niko Sladič, Milan Gramc, Marja Kraljič, Ludvik Mekuč, Vladimir Kraljič, Izidor Gašperlin, Izza Sladič, Branko Dežman, Boštjan Snoj, Boštjan Sever, Alen Lacijan, Andreja Peklaj, Vincenc Nemanič, Anuška Vončina, Damir Gizdavčić, Dragica Kurillo, Jurij Kurillo in Aleš Komovec.

Naslovna fotografija: Uroš Frelih: Layerjev ŠirokoGruden

Za FDJP zapisal: Simon Krejan