Pogled skozi žensko oko

E Vabilo: FDJP in Layer Marec 2017-L

Razstava fotografij članic Fotografskega društva Janez Puhar 8.3 – 22.3.2017

Vabljeni na odprtje razstave 8.03.2017 ob 18. uri g Galeriji Hiše Layer (lokacija).

Članice Fotografskega društva Janez Puhar že četrtič razstavljamo v Galeriji Layerjeve hiše prav ob 8. marcu – ženskem prazniku, ki mu tak dogodek zagotovo pritiče.

Gre za prvega izmed štirih dogodkov letošnjih Puharjevih dnevov, ki se odvijajo v spomin na izumitelja fotografije na steklo ter velikega vzornika, po katerem se naše društvo tudi imenuje.

S svojimi deli želimo gledalcu približati naš svet ter pokazati kakšen je pogled skozi žensko fotografsko oko. Ta sicer ni nujno drugačen od tistega, ki ga ima predstavnik nasprotnega spola, saj igra pri tem pomembno vlogo značaj posameznika in dejstvo, da vsak od nas dojema svet okoli sebe na svoj način. Nekomu je bliže narava, drugemu ljudje, reportaža ali abstrakt, pokrajina ali arhitektura, lirika ali epika.

Medtem ko ženske izbiramo tematiko bolj po srcu kot po razumu in pride zato mogoče bolj do izraza naša lirična plat, polagajo moški veliko več pozornosti na tehnično popolnost fotografije. Ne bi pa mogli trditi, da velja isto tudi za kreativnost, saj je ta odvisna predvsem od interesov in ustvarjalnosti posameznika, ter ne nazadnje tudi od njegovega fotografskega znanja in izkušenosti.

Z razstavo želimo fotografinje iz foto društva Janez Puhar obiskovalcu predstaviti sad naših izpovednih prizadevanj, ustvarjalnosti ter izrazne pestrosti, ki nam jo narekujeta čas in okolje v katerem živimo.

Razstavljalke:

Andreja Peklaj, Andreja Teran, Anuška Vončina, Biserka Komac, Dragica Kurillo, Iza Sladič, Maja Krejan, Marja Kraljič, Petra Puhar in Valerija Jenko.

Za FDJP zapisala: Anuška Vončina