ANUŠKA VONČINA – POLETNA RAZGLEDNICA

Anuška Voncina - Planota Homhil

Anuška je za našo spletno stran predstavila svoje fotografije, ki so bile sprejete na natečaju E-fotografija:

Za sodelovanje na natečaju “Poletna razglednica” sem se odločila zato, ker sem ugotovila da imam iz mojih popotovanj dovolj primernih fotografij ki ustrezajo temu naslovu, in da bi bilo škoda, če jih ne bi pokazala še drugim ljubiteljem fotografije in popotovanj.
Poslala sem 5 fotografij o katerih so bile potem za razstavo izbrane 4, in sicer: Homhil plateau, Gardiner bay, Laguna Detwah in Moncenisio.
Za razstavo je bilo izbranih skupaj 18 fotografij 11-ih udeležencev natečaja.

Prva fotografija (ki je prikazana povsem na vrhu) je nastala na jemenskem otoku Sokotra na planoti Homhil, ki je vsa poraščena z drevesi “zmajeve krvi” in drevesi “puščavske rože”, ter je hkrati tudi raj za botanike. Pogled na vso to bogastvo rastlinja, ki je večinoma endemično, človeka zares prevzame.

Druga fotografija je nastala na enem izmed otokov Galapagosa v zalivu Gardiner, ki je znan po svojem finem belem pesku in je priljubljena plaža morskih levov. Kljub temu, da so vajeni skupinic turistov, se ljudi prav nič ne bojijo in se ne pustijo mototi pri svojih igricah.

Anuška Voncina - Zaliv Gardiner

 

 

Tretja fotografija je bila prav tako posneta na Sokotri, in sicer pri kraju Qalansiya. Pogled na prekrasno laguno Detwah s svojimi peščinami in odtenki barv razlivajočega se morja čeznje, preprosto mora očarati vsakega obiskovalca.

Anuška Vončina - Laguna Detwah

 

Četrta fotografija pa je nastala ob umetnem jezeru Moncenisio na meji med Italijo in Francijo, na SZ Italije. Pogled je najprej prikovan na živozeleno tirkizno barvo akumulacijskega jezera v osrčju planin, oko pa takoj zatem zatava še na živopisano gorsko cvetje, kar vse skupaj ustvari že kar kičasto gorsko idilo.

 

Anuška Voncina - Moncenisio

 

Za FDJP zapisala: Anuška Vončina