RAZSTAVA FOTOGRAFIJ ČLANIC FDJP

Vabilo

Razstava fotografij članic Fotografskega društva Janez Puhar

Vabljeni na odprtje razstave 8.03.2018 ob 18. uri

Kje: Galeriji Hiše Layer

Razstava bo doprta: 8.3. – 31.3.2018.

Kako hitro se obrne leto ali pet! Res je, že peto leto teče, odkar so moški kolegi iz FD Janez Puhar Kranj organizirali svojim ženskim kolegicam v čast »Osmomarčevsko« razstavo v Galeriji Layerjeve hiše. Postala je tradicionalna, a odtlej jo zdaj vsako leto na ta dan pripravijo in organizirajo same, moško fizično pomoč ob postavitvi pa vedno hvaležno sprejmejo. Ob tej obletnici je vzpodbudna tudi novica, da je pretežno moško društvo letos lepše in bogatejše za nekaj novih članic, ki so takoj aktivno prispevale svoja dela k tej razstavi.

Enajst članic se torej predstavlja, vsaka s po dvema fotografijama. Prosili smo jih, naj v par stavkih opišejo svoje vzgibe, ideje, navdih za te posnetke. Ne bomo vas prikrajšali, njihove eseje boste lahko prebirali ob slikah na razstavi. Tule naj omenim le, da ženska energija toplo plava prek zamrznjenih podob časa in prostora. Skupni imenovalec razstave  pa je kompleksna mešanica ljubezni, lepote, vztrajnosti, iznajdljivosti, malce trme, nekaj šegavosti ter lucidnega opazovanja pa tudi poguma in znanja, iz posnetega materiala narediti dobro in zanimivo fotografijo.

Sodelujejo: Urška Wertl, Valerija Jenko, Andreja Peklaj, Biserka Komac, Anuška Vončina, Andreja Teran, Maja Krejan, Petra Puhar, Nada Vuković, Marja Kraljič, Breda Kavčič

Za FDJP zapisala:  Biserka Komac