OTVORITEV RAZSTAVE – SKUPINA 75

DSC_3974 (Large)
Otvoritev razstave – Skupina 75: Foto: Simon Krejan

Fotografsko društvo Janez Puhar z velikim zadovoljstvom v Galeriji Kranjske hiše pozdravlja Fotoklub Skupino 75 iz Gorice. Mednarodna fotografska razstava “Fotosrečanje/Fotoincontro”, ki so se je doslej udeležili avtorji iz širšega prostora Alpe-Jadrana, sodi med najpomembnejše prireditve v delovanju kluba, saj jo prirejajo že 20 let z namenom izmenjave pomembnih dogodkov. Prizadevajo si, da se na razstavnem prostoru srečajo in soočajo predstavniki različnih generacij in kultur. S svojim delovanjem si je Skupina 75 ustvarila ime in utrdila mesto v okviru zamejskega prostora in dosegla priznanje tako s strani Fotografske Zveze Slovenije, kot tudi v mednarodnem prostoru.

Značilnost članov Fotokluba Skupina75 je raznolikost vizije, tehnike in načina izdelave fotografij, saj ima vsak član svojo izrazito izrazno posebnost. S fotografijo, ki jo predstavljajo v njenih mnogoterih in originalnih umetniških različicah, je ta prireditev postala oporna točka za poglabljanje razmišljanj o spremenljivosti naše družbe. Taka prizadevanja so kulturnemu dogodku fotosrečanj omogočili rast in možnost, da se uveljavlja kot ugleden mednarodni prikaz fotografije.

V tokratni razstavi Galerije Kranjske Hiše se predstavlja 16 avtorjev Fotokluba Skupina 75:

Enzo Tedeschi, Igor Pahor, Karin Vizintin, Dejan Pavlović, Loredana Prinčič, Lorella Klun, Mariano di Clemente, Marko Vogrič, Miran Vizintin, Silvan Pittoli, Remo Cavedale, Robert Strahinjič, Sandi Gorkič, Simon Zamar, Slavica Radinja in Tamara Puc.

Za FDJP zapisala: Anuška Vončina

Foto utrinki iz otvoritve (Foto: Robert Srahinjić, Boštjan Snoj, Maša Snoj)