OTVORITEV SLIKARSKE RAZSTAVE JANEZ MILKOVIČ-JANO

Janez-Milkovic-Jano-slikarska-razstava

Vabljni na otvoritev slikarske razstave našega člana Janeza Milkoviča v Galeriji Pungert, 29.1.2020 ob 19h. Razstava bo na ogled do 18.2.2020.

JANEZ MILKOVIČ-JANO

se v galeriji Pungert predstavlja z novejšimi deli v tehniki nizkega reliefa in z akvareli v malem formatu.

Nostalgični občutki in bogato znanje, ki ga je na Šoli za oblikovanje prejel od prof. Staneta Dremlja, so ga nagovorili, da se znova preizkusi v zahtevni in natančni tehniki nizkega reliefa. Akvareli malega formata pa so nastali kot naknadno dodelani izrezi akvarelov, ki so v preteklosti obležali v mapah. Oblikovanje malih formatov je poseben likovni izziv, pri katerem gre pri Janotu predvsem za usklajevanje likovne igre v prostorsko manjših možnostih, vse do želenega učinkovanja.

Janez Milkovič-Jano je leta 1959 končal Šolo za oblikovanje in se po končani Pedagoški akademiji zaposlil kot likovni terapevt na Psihiatrični kliniki Ljubljana-Polje. Z dodatnimi študiji s področja psihoterapije je več kot tri desetletja deloval in razvijal terapevtske načine s pomočjo človekovih izraznih dejavnosti (likovne, glasbene, gibalne). Od leta 1979 je član KUD-a Kliničnega centra in Medicinske fakultete dr. Lojz Kraigher, je ustanovni član Likovne sekcije in njen prvi predsednik, leta 2019 pa je postal tudi njen zaslužni član. Je tudi član Fotografskega društva Janez Puhar v Kranju. Udeležil se je mnogih likovnih kolonij in Ex-temporov, pri nekaterih tudi kot soorganizator in mentor. Pripravil je 42 samostojnih razstav in sodeloval na več kot 90 skupinskih v različnih slovenskih krajih. V Kranju že nekaj let s kolegico slikarko Biserko Komac vodita likovno delavnico »pot k sebi«.

Kontakt: Janez Milkovič-Jano, Utik 69A, 1217 Vodice, tel.: 051/312-764