Bodite na tekočem, spremlajte naš blog.

UTRINKI ODPRTJA RAZSTAVE ‘ALUZIJE’ – VASJA DOBERLET

Vasja Doberlet: Aluzije

V fotogaleriji lahko najdete utrinke odprtja razstave “Aluzije”, avtorja Vasje Doberleta.

Razstava je na ogled v Muzeju solinarstva in sicer: od 24.5. do 31.8.2017 vsak dan med 9. in 19. uro.

Fotografsko razstavo Aluzije je odprl g.Franko Juri, novi direktor Pomorskega muzeja Piran.​ Otvoritve se je udeležila tudi Kranjčanka, samostojna umetnostna kritičarka in kustodinja ter predavateljica in publicistka ga. Petra Vencelj. Slikam pa je piko na i dodal razstavljalec Vasja Doberlet s krasno zgodbo.

Modrec, ki že tisočletja sedi ob obali, pripoveduje: “Najprej je bil kaos, sledilo je življenje, prišli so ljudje, med njimi se najde najdrznejši, ki ugleda sramežljivo dekle, ji dvori on obljublja, dokler je ne zapelje in predajata se strastem. Čas naredi svoje, obljube zbledijo, pride do prepirov in solza. Vse se vrne v tokrat ograjen kaos.”

Zgodba modrega misleca je tako dobro vpeta v razstavljene fotografije kamnov, da ji praktično ni kaj dodati, saj obiskovalcu pove pravzaprav vse, hkrati  dobesedno izniči njihovo robatost, grobost in trdoto.​

Posnetki kamnov izpod pečin na obali med Strunjanom in Fieso so nastali v obdobju od leta 2002 do 2017. To je področje kamor avtor zahaja 2 do 4x letno.

Za FDJP zapisal: Vlado Sofronievski

ODPRTJE RAZSTAVE ‘LJUBEZEN KAMNOV – ALUZIJE – VASJA DOBERLET

Vasja Doberlet - Aluzije

Odprtje razstave fotografij Vasje Doberleta “Ljubezen kamnov – aluzije”

Odprtje razstave bo 24. maja 2017 v Muzeju solinarstva v Krajinskem parku Sečoveljske soline ob 11. uri.

Razstava fotografij v Muzeju solinarstva bo odprta od 24.5. do 31.8.2017 vsak dan med 9. in 19. uro.

Tokrat se nam Vasja predstavlja s fotografijami kamnov s slovenske obale med Strunjanom in Fieso. Kamni, ki jih je erozija iz pečin vrgla na obalo, skrivajo neverjetne vzorce. Ti vzorci zbujajo asociacije na različne podobe, ki jih srečujemo v vsakdanjem življenju. Le te avtor združi v celoto.

Več informacij lahko najdete v elektronskem vabilu in zloženki.

SAMOSTOJNA FOTOGRAFSKA RAZSTAVA – MILAN GRAMC

Milan Gramc - Obrazi sveta

Član našega društva, kolega Milan Gramc, ima v Turistično informacijskem centru (TIC) Preddvor samostojno fotografsko razstavo, na temo: OBRAZI SVETA.

Razstava je odprta od 11.maja do 15.junija 2017. Ogled razstave je možen:
- vsak ponedeljek, torek in sredo od 14.00 – 19.00 ure;
- četrtek in petek od 8.00 – 14.00 ure