Bodite na tekočem, spremlajte naš blog.

OTVORITEV KLUBSKE RAZSTAVE ZELENI ODTENKI – FOTO REPORTAŽA

01-Ludvik-Mekuc-Zeleno

Foto: Ludvik Mekuč

Foto reportaža otvoritve klubske razstave v Galeriji Kranjske hiše z naslovom Odtenki zelene, 10.4.2019 ob 18h (Foto Ludvik Mekuč)

ANDREJA PEKLAJ – RAZSTAVA V CANKARJEVEM DOMU NA VRHNIKI

Vrhnika_apr19_14_DLM9371

Otvoritev razstave Andreje Peklaj: Domovanje skrivnosti in Bila sem ptica / Foto: Ludvik Mekuč

V torek, 2. aprila 2019 je bila v  večernih urah otvoritev razstave avtorice Andreje Peklaj z naslovom Domovanje skrivnosti in Bila sem ptica. Razstavo je odprla predstavnica Cankarjevega doma Darja Milčinski, avtorico pa je predstavil red. prof. Darko Slavec, mag. slikarstva in mag. grafike in je izpostavil njene fotografije, ki so drugačne kakor jih poznamo iz koledarskih scen, saj je zašla v umetniško izvirnost in njene osebne interpretacije odprtega prostora, kot je Cerkniško jezero, in zaprtega prostora, kot je gozd. Pri Cerkniškem jezeru uporablja princip visokih kontrastov, v gozdu pa uporablja šrafurni princip in izkorišča debla, ki ustvarjajo in podstavljajo nek prostor v gozdu. Je ambasadorka iskanja nekih novih dimenzij, saj se fotografsko usmerja v slikarstvo, saj so to dela, ki so že slikarsko dojemljiva in so na izredno visokem slikarskem nivoju. Andreji Peklaj je zaželel lepo bodočnost, da bo vedno sveža in da bo s svojo dušo, s svojo skrivnostjo, s svojo samokritičnostjo, lahko dala nam še veliko novih dimenzij in motivov.

Razstava v Galeriji bo odprta do 5. maja 2019, v Avli pa do 18. maja 2019, od ponedeljka do petka, od 10. do 12. ure in ob drugih dogodkih v Cankarjevem domu. Read more..

VIKTOR ŠMID – RAZSTAVA NA NEVROLOŠKI KLINIKI

Indian_summer

VIKTOR ŠMID – INDIAN SUMMER