Bodite na tekočem, spremlajte naš blog.

FOTOGRAFIJA MESECA NOVEMBRA 2018

1. mesto-ČEMAŽAR DENIS-SVETILNIK

22 članska žirija je danes odločila! Prvič v zgodovini izbora fotografije meseca, prvo in drugo mesto pripadata istemu avtorju! Žirija je določila naslednji vrstni red na temo meseca novembra in sicer “Blue Hour”:

1. mesto-ČEMAŽAR DENIS-SVETILNIK
2. mesto -ČEMAŽAR DENIS-OBALA
3. mesto -ZALOŽNIK TINE-AC
4. mesto -KREJAN SIMON-MINUS 15
5. mesto -DOBERLET VASJA-MLADOST
5. mesto -DOBERLET VASJA-SLEDI
5. mesto -KREJAN SIMON-ZADNJI PRISTANEK
5. mesto -MIHA MEKUČ-ZATON
5. mesto -ŠPELA KURNIK-BUDA2
5. mesto -ŠTIRN ROK-ODSEV

Foto galerija

ANDREJA PEKLAJ – “DOMOVANJE SKRIVNOSTI”

Andreja-Peklaj-Domovanje-skrivnosti

Andreja Peklaj se v predstavljenih fotografijah približa abstraktnemu slikarstvu, motiv gozda prikazuje in prenaša v kaleidoskopični obliki transformacije realnosti v vzporedno realnost. Zato nakazujejo te fotografije pomemben cikel, v katerem se avtorica odpira v svet abstrahirane interpretacije sveta, osvobojene realistične interpretacije realnosti in njene ilustrativnosti ter prehaja v svet izkoriščanja prvinskosti likovnih izrazil in likovnih spremenljivk, ki tako postajajo eden izmed glavnih dejavnikov estetskega doživetja. Take kompozicije pa nakazujejo občudujoč, suveren osebni in kreativni odnos do same fotografije kot medija, kot tudi do gozda, sveta in kozmosa, ter zavidljivo duhovno dimenzijo mojstrice fotografije Andreje Peklaj.

Zapisal: red. prof. Darko Slavec, mag. slikarstva in mag. grafike

FOTOSREČANJE/FOTOINCONTRO FOTOKLUB SKUPINA 75

E Vabilo NG 2018_V02

Vabljeni vsi ljubitelji dobre fotografije na otvoritev razstave del Fotokluba Skupina 75 iz zamejstva (Gorica – Italija) v sklopu sodelovanja s Fotografskim društvom Janez Puhar, Kranj. Otvoritev bo v soboto, 15.12.2018 ob 11:00 uri v Galeriji Kranjske hiše. Razstava bo na ogled do 15.1.2019, vsak dan od 8h do 19h ure, ob nedeljah in praznikih od 9h do 18h.
Dogodek bodo z glasbenim programom obogatili učenci Glasbene šole Kranj. Za pokušnjo ob odprtju bosta poskrbela Biotehniški center Naklo in Goriška Brda.