The block construction of Etherna allows for very easy content creation. Some things just cannot be made easier.

FOTOGRAFIJA MESECA JANUARJA – 2018

JAZBINŠEK DARE - NAD OBLAKI

Foto meseca januarja 2018: JAZBINŠEK DARE – NAD OBLAKI

Pričenjamo novo sezono fotografije meseca v letu 2018. V tem letu je način žiriranja spremenjen in sicer vsi prisotni člani, po ogledu vseh fotografij, glasujejo za eno samo fotografijo. Seštevek glasov potem določa vrstni red fotografij. Fotografijo meseca tako dobi fotografija, ki je dobila največ glasov posameznikov.

Ta torek, 6.2.2018 je tako na srečanje prišlo 32 članov.  Izbirali smo med 47 fotografijami 24-tih avtorjev. Vsi skupaj smo odločili da je januarski vrstni red naslednji:

Fotografija meca januarja 2018

1. mesto: JAZBINŠEK DARE – NAD OBLAKI
2. mesto: ŠTIRN ROK – MALCA
3. mesto: ZALOŽNIK TINE – JUTRO

Daretova forografija “Nad oblaki” ga je tokrat res popeljala nad oblake! Nagrajencem čestitamo!

Galerija januarskega izbora

OTVORITEV DRUŠTVENE RAZSTAVE – GALERIJA STOLP, MARIBOR

Maribor Razstava Stolp23 (Large)

Dne 24.1.2018 ob 19h uri je bila otvoritev prve letošnje razstave društva v Galeriji Stolp v Mariboru.  Člani so se predstavili s kolekcijo štirih fotografij, vsak na temo po lastni izbiri. Tokratni razstavljalci so:

Vlado Sofronievski, Vincenc Nemanič, Viktor Šmid, Vasja Doberlet, Valerija Jenko, Uroš Florjančič, Tine Založnik, Simon Krejan, Lado Kraljič, Damir Gizdavčič, Branko Dežman, Boštjan Snoj, Anuška Vončina, Andreja Peklaj, Aleš Komovec.

Foto povzetek otvoritve (Foto: Aleš Komovec)

Novica za obiskovalce Fotogalerije STOLP. Od 24. januarja dalje je odprta od:
torka do petka med 10 in 14 ter 15 in 18 uro,
v soboto med 10 in 13 uro. Vljudno vabljeni. VSTOP JE PROST
ali po predhodni najavi na galerijastolp@gmail.com

ZAKLJUČEK FOTOGRAFIJE MESECA V LETU 2017

2. mesto, april 2017: Uroš Florjančič - Landing

2. mesto, april 2017: Uroš Florjančič – Landing

Tokratna naslovna fotografija je namenoma  drugo mesto Uroša Florjančiča v aprilskem žiriranju za fotografijo meseca. Zakaj ravno Uroševo drugo mesto? Ker so bile zmagovalne Uroševe fotografije že vse objavljene in ker…

Leto 2017 je za nami in znani so tudi rezultati klubskega žiriranja fotografij. Od marca do decembra 2017 je vsak mesec sodelovalo v povprečju 19 avtorjev in v tem času smo si ogledali blizu 400 fotografij. Tako smo člani pridno zbirali točke na fotografiji meseca. Prvo mesto prinese 4 točke, drugo dve točki in tretje mesto eno točko. In tako marljivo do konca leta. Spodobi se, da na koncu izpostavimo tudi najboljše avtorje sezone 2017.

Prvo mesto s 13-timi zbranimi točkami je prepričljivo zasedel Uroš Florjančič!  Drugo mesto z 8-mimi točkami si delita Aleš Komovec  in Alojz Vogel. Čestitamo!

Točke vseh avtorjev so v spodnji tabeli. Read more..