The block construction of Etherna allows for very easy content creation. Some things just cannot be made easier.

Welcome to our portfolio!

Vincenc Nemanič

Vincenc Nemanič (1958)

Fotografirati sem začel na ČB film ob koncu srednje šole s Practico. Z digitalno fotografijo sem se srečal 2001 in slikal predvsem za družinski arhiv do 2010, ko me je prijatelj povabil v FDJP. Read more..

Damir Gizdavčić

Fotografirati je začel že v osnovni šoli. Zanima ga predvsem popotniška fotografija, narava, detalji in minimalizem. Član kranjskega Foto Drustva Janez Puhar je od 1996. Read more..

Viktor Šmid

Rodil sem se leta 1951 v Ljubljani, od leta 1975 pa živim z družino v Dupljah pri Naklem.

S fotografijo sem se pričel ukvarjati že v sedmem razredu osnovne šole. S prvo srednješolsko štipendijo pa sem si kupil povečevalnik in fotoaparat Smena 8, oboje ruske izdelave, kar je bilo v tistem času najceneje. Še isto zimo so bili na sporedu skoki na Blovdkovi velikanki v Planici. Read more..

Milan Mihalič

Že dolgo sem imel fotoaparat vedno pri sebi na izletih in pohodih v naše lepo hribovje. Z njim sem dokumentiral razne dogodke in fotografiral pokrajino. Po odhodu v pokoj, leta 2013, sem se odločil, da grem na tečaj fotografije. Read more..

Milan Jezeršek

Milan se je s fotografiranjem pobliže spoznal pred osmimi leti. Takrat je začutil, da lahko posebne trenutke ujame v objektiv in jih na fotografijah ohrani in pokaže tudi drugim. Read more..

Vladimir Kraljič

​Lada Kraljiča je fotografija zamikala že v rosnih osnovnošolskih letih, ko se je srečal s prvimi koraki v čudovitem svetu fotografije. Prehod iz analogne v digitalno fotografijo je bila njegova druga prelomnica pri fotografskem ustvarjanju. Lado se ni zapisal le eni zvrsti fotografije. Najbolj ga privlačijo popotna, pokrajinska in ulična fotografija. Bogastvo naravne dediščine ni nikoli izpeta pesem in narava je v nenehnem spreminjanju. Lado, kot dober fotograf z dušo in srcem to dobro ve in čuti v sebi. Read more..

Vlado Sofronievski

Vlado Sofronievski je vstopil v svet fotografije relativno pozno, šele v svojih šestdesetih letih. Tako kot mnogi drugi, si je v začetku predstavljal, da bo to zgolj eden njegovih hobijev, ki mu bo malo popestril »dolgočasno« življenje. A kmalu je spoznal, da v fotografiji od sebe zahteva veliko več. Že prve izkušnje so ga hitro prepričale, da se v podobah veliko lažje in globlje izraža kot v besedah. Read more..

Branko Dežman

Nekega oktobrskega večera sva se z Branetom dogovorila za intervju. Dobila sva se »v Evropi« kake pol ure pred tedenskim srečanjem v Foto klubu Janez Puhar. Računala sva, da bova v pol ure opravila intervju in kasneje odšla na srečanje v klub. A sva se uštela. Predvsem sem se uštel jaz, saj niti najmanj nisem računal, da je Brane prava zakladnica življenjskih zgodb. Zgodb, ki so vse, do zadnje, povezane tudi s fotografijo. Sedela sva debeli dve uri. Read more..

Alen Lacijan

Alen Lacijan je predvsem zemljan, ki uživa v fotografiji. Na ta svet prideš in greš, dela za teboj pa ostanejo, dokler se kdo spominja, na katerem disku so shranjena.  Ker je to za zdaj do neke mere še  znano (ob bolj ali manj zmernem brskanju seveda), obstaja možnost, da se najde kaj zanimivega tudi za vas. En 12mp pozdrav vsem pri ISO 100 in dobrih svetlobnih pogojih.

 

Read more..

Simon Krejan

Simon Krejan je spec. organizacije in managementa in upokojeni polkovnik Slovenske vojske. Živi v Kranju, s fotografijo pa se je pobliže seznanil že v svoji mladosti, ko je deloval v fotografskem krožku v osnovni šoli. Read more..

Rok Godec

Rok Godec je učitelj geografije in zgodovine v osnovni šoli v Ljubljani. S fotografijo se je pred leti začel ukvarjati predvsem z namenom uporabiti fotografije  kot učni pripomoček.

Read more..

Anuška Vončina

Anuška Vončina je ljubiteljica fotografije od prvega dne, ko je vzela fotoaparat v roke in se ji je tu odprl popolnoma nov svet.

Read more..

Vasja Doberlet

Rojen je bil leta 1946 v Ljubljani. Je upokojeni inženir elektrotehnike. Vso službeno kariero je naredil v
kranjskem Iskratelu. Read more..

Uroš Florjančič

 

Read more..

Izidor Gašperlin

Izidor je popotnik, je fotograf, je estet. Njegove fotografije krajine nam povedo in nas opominjajo: »kamorkoli gremo, povsod je lepo«. Read more..

Aleš Komovec

Podobe kranjskega fotografa, Aleša Komovca, izdajajo subtilen odnos do žive in nežive narave, ki gledalcu ponuja edinstveno priložnost zaužitja najpristnejše lepote svetlobnega zapisa. Read more..

Luka Kompare

Luka Kompare se s fotografijo resneje ukvarja od leta 2009. Njegova želja po lepi fotografiji pa sega nazaj še v čas analogne tehnike. Read more..