Mednarodna fotografska kolonija v Kranju

Dragi prijatelji fotografije

 

Pred Fotografskim društvom Janez Puhar je velik izziv. Pripravili smo mednarodno fotografsko kolonijo. Tri dni bomo fotografirali po Sloveniji in tri večere zapored bomo v Kranju odpirali  razstave. Zadnja dva večera pa pripravili dve plus dve projekciji fotografij.

Dogajanje se bo pričelo prihodnji teden:

 • V sredo 16. maja ob 19. uri bomo v galeriji Kranjske hiše odprli razstavo fotografij Lázsla Juhásza iz Madžarske (1. nagrada Miniature 2008 in žirant Miniature 2010 in še več uspešnih udeležb v Sloveniji).
 • Naslednji dan v četrtek 17. maja bomo fotografirali na Cerkniškem jezeru in v Rakovem Škocianu
  • Zvečer pa bomo imeli dva dogodka v Knjižnici v Kranju. Ob 18. uri bomo odprli razstavo Branislava Brkića – Baneta iz Srbije. Brkić je sodeloval na naših Miniaturah, leta 2010 tudi kot žirant. Razstavljal je tudi na naši razstavi ob 100 letnici društva na razstavi s FIAP »7 mojstrov z razstav FIAP« za katero smo pri FIAP dobili patronat.
  • Potem si bomo še v predavalnici knjižnice ogledali projekciji fotografij dveh naših članov Luke Dakskoblerja in Aleša Komovca.
 • V petek 18. maja bomo fotografirali v gornjesavski dolini
  • Zvečer ob 19. uri bomo v Galeriji Layerjeve hiše odprli razstavo fotografij Giuseppeja Tomellerija iz Italije. Avtorja poznamo prav tako po njegovih uspešnih udeležbah na naših Miniaturah in po njegovi seriji fotografij iz Bzrana.
  • Prav tako v Layerjevi hiši oziroma v stolpu Škrlovec bomo imeli še projekcijo fotografij priznanega italianskega fotografa in uglednega funkcionarja pri FIAP, ki je lani tudi že razstavljal v Layerjevi hiši, Riccarda Busija.
  • Nenadejano se nam bo na koncu s svojo projekcijo pridružil še eden, trenutno najuspešnejših fotografov iz Argentine Luis Alberto Franke. Tudi on je že star znanec naših Miniatur in drugih FIAP razstav v Sloveniji.
 • V soboto 19. maja bomo skupaj z nekateri iz te elitne skupine svetovno poznanih fotografov fotografirali še v Ljubljani in na ljubljanskem barju.

 

Vsi, ki Vas zanima se nam lahko priključite ali na odprtjih razstav, ali na fotografskih ekskurzijah. Javite se mi na telefon 040 430 860.

 

Napovednik Foto kolonije fotografov 5 dežel (.pdf)

 

Vasja Doberlet, MF – FZS, EFIAP/s, ESFIAP

predsednik društva

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja