NoNOČ V BITNJAH 2014

»Noč v Bitnjah« je že kar nekaj časa največji festival na Gorenjskem. Letos bo v Bitnjah še posebej vroče, saj prihajajo legende dobrega starega YU-rocka in še vedno eden vodilnih hrvaških bendov – neponovljivi Parni Valjak na čelu z Akijem Rahimovskim, ki že od leta 1975 razveseljujejo ljudi znotraj in zunaj svojih meja. Uspešnice kot so “Uhvati ritam”, “Jesen u meni”, “Ugasi me”, “Sve još miriše na nju” prepevajo in preigravajo vse generacije na žurih, na cesti, tramvaju in smučkah, v pisarni ali v vrsti za nov model i-phona … Poleg njih se bo na oder zavihtela še brhka Severina, po mnenju mnogih ena največjih „zabavljačic“ na Balkanu, ki je sposobna vsakega pripraviti do tega, da pozabi na vsakdanje skrbi.

Tam ne smejo manjkati legendarni Vlado Kreslin, ki je prav tako sposoben iz publike izvleči pristna čustva, preizkušeni Pop-Design za lahkotnost prihajajočega poletja, Muff in Anavrin za malo hudih alternativnih zvočnih in tekstovnih vložkov, top zabavljači Elvis Jackson z noro energijo, ki posrka vase še tako zagriženega „saferja“, odbiti Rock Partyzani, Zaklonišče prepeva z marsikatero bridko in manj bridko resnico, s katero se z lahkoto poistovetiš in Red Five Point Star, skajevci iz Trbovelj, izkušeni Zasavci, ki so greli oder z marsikatero svetovno znano skupino kot sta npr. The Toasters in Fishbone.

Organizatorji niso pozabili na manj uveljavljene vendar kvalitetne skupine, ki dajo v svojem žaru potencialnega prodora vedno vse od sebe in vas nikakor ne morejo pustiti hladne. Tokrat se bo predstavila skupina San Di Ego, ki bo za vas odrokala par hudih … pa najbrž še kdo. Se splača prit, preizkušen žur z veliko energije za dobro voljo in lepe spomine. Več na http://www.nocvbitnjah.si/. Za tiste, ki boste prišli prvič, prilagam par fotk za občutek, za stare mačke pa par za spomin.

Se vidimo v Bitnjah

Alen LACIJAN

[nggallery id=33]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja