Kaj se zgodi, ko je vikend lep?

“Prava fotografija, torej tista, ki presega komercialen značaj, je lahko le rezultat iskrenosti in srečnega naključja. Oboje pa terja tudi nekaj malega truda. Sončni vzhodi so najlepši v gorah, a jih lahko zaužijemo le, če smo pripravljeni žrtvovati nekaj sladkega spanca. Zlitje noči v nov prešeren dan na Škarjevem robu pod Storžičem je bilo nepozabno. Prav tako pa je bilo nepozabno tudi naključno srečanje z Nejcem Kuharjem, človekom z neomajno voljo, ki ga vodi do uspehov v tekmovalnem turnem smučanju.”         Peter Kuralt

Peter se je v zadnjem času navdušil nad hojo v hribe. Gore so ga očarale in postal je še prav posebaj zagnan. Se je to zgodilo mogoče še komu? Ne verjamem. Verjetno je edini, ki sta ga fotoaparat in lep vikend spravila v hribe. Bolj natančno na prelepi Storžič. Že zelo zgodaj zjutraj sta z Alešem odpeketala od doma, da bi na vrhu ujela prve jutranje žarke. Jutro ju je malo prehitelo in sta ga obeležila že na poti gor. Pa vseeno prelopo.

Takrat sva midva, Luka (moja malenkost) in Alen slikala Jamnik. Priljubljena fotografska točka, ki je le streljaj iz Kranja. Bila je kot nalašč za malo bolj lene fotografe, ali pa drugače, tiste ki niso imeli dovolj časa :). Pogoji so bili solidni. Na travi je ležala še slana, sonce je bilo za obzorjem, svetloba pa krasna. Edino kar bi si še želel, je malo višja megla. Pa nič za to. Bo pač drugič. Domov sva odšla še pred sončnim vzhodom. Nekako se nama je zdelo, da je dovolj. Luč na cerkvici se je ugasnila in izginil je tisti, vsaj zame najpomembnejši element. No ja no, spotoma sva se ustavila na jutranji kavi in obvezni debati.

Uroš pa je bil bolj družinski, kar ga pa ni odvrnilo od fotkanja. Odkar se je bolj resno lotil tega hobija, se ga fotoaparat drži kot klop. Enostavno sta nerazdružljiva in stalno na potepu. Prav prijetno združuje svoj hobi z družinskimi izleti in fotka, fotka, fotka. Vikend mu je postregel z izletom na Cerkniško jezero in spotoma verjetno še kam.

Lahko rečem, da smo prav vsi zadovoljni s fotografskim izplenom. Upam, da so slike všeč tudi vam.

2 odziva na “Kaj se zgodi, ko je vikend lep?”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja