POGUM TOMAŽA AHAČIČA ODSTIRA OBZORJA

Foto galerija: Alen Lacijan

Tomaž Ahačič nas intenzivno uči naprej…, uči, da cenimo tudi drobne stvari, da ob majhnih težavah ne izgubljamo dragocene energije, da začutimo, kaj je pravi pogum, da nikoli nismo zares sami in da lahko pojemo tudi brez glasilk. Melodija njegove duše se dotika vsakega od nas in nas spomni, da je življenje pot in ne cilj, pot, na kateri se odkrivamo in spoznavamo sebe in druge. Le povezani se nimamo ničesar bati. Prilagam par fotk, ki glasno pričajo o tej povezanosti.

Galerija: “Pogum Tomaža Ahačiča odstira obzorja”, foto – Alen lacijan

Več pa na moji facebook strani:

Facebook Alen Lacijan

Za FDJP zapisal: Alen Lacijan

INTERVJU – BRANE DEŽMAN, FOTOGRAF, POPOTNIK, ČLAN FDJP…

Brane Dežman

Nekega oktobrskega večera sva se z Branetom dogovorila za intervju. Dobila sva se »v Evropi« kake pol ure pred tedenskim srečanjem v Foto klubu Janez Puhar. Računala sva, da bova v pol ure opravila intervju in kasneje odšla na srečanje v klub. A sva se uštela. Predvsem sem se uštel jaz, saj niti najmanj nisem računal, da je Brane prava zakladnica življenjskih zgodb. Zgodb, ki so vse, do zadnje, povezane tudi s fotografijo. Sedela sva debeli dve uri.

Naj začnem s klišejskim vprašanjem, kaj te je pripeljalo v fotografske vode?

Moj oče je bil ustvarjalen na fotografskem področju. Tako me je že oče v mojih rosnih letih hotel navdušiti nad temnico, a mu nekako ni uspelo. Preberi več INTERVJU – BRANE DEŽMAN, FOTOGRAF, POPOTNIK, ČLAN FDJP…

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA 7X4 -FK NOVA GORICA

 

intro_bw_fk_ng_Small

Od 11.11.2015 pa do 14.12.2015 je v prostorih Galerije Kranjska hiša v Kranju odprta fotografska razstava z naslovom 7×4. Tokrat naše društvo gosti kolege iz FK Nova Gorica, ki so pripravili odličen izbor fotografij. Otvoritev je bila fotografsko obarvana in v prijetnem vzdušju, zaključila pa se je šele v večernih urah ob prijetnem klepetu. Ljubitelji dobrih fotografij, vljudno vabljeni na razstavo.

Galerija otvoritve

Za FDJP zapisal: Simon Krejan

OTVORITEV RAZSTAVE – POKRAJINA 2015

FDJP-Pokrajina-2015

Za nami je slovesnost ob otvoritvi letošnje razstave fotografij Pokrajina 2015, ki je bila 5. novembra v Prešernovem gledališču v Kranju. Gostov je bilo veliko in vzdušje je bilo slovesno in polno energije.  Tistim najboljšim so bile podeljene nagrade in priznanja.

Predsednik FZS Ivo Borko je podelil še naslove prejemnikom fotografskih naslovov FZS za leto 2015, diplomo za najuspešnejši posnetek FZS, diplomo za najuspešnejšega razstavljalca FZS in diplomo za najuspešnejše društvo FZS. Pri tem se je naše društvo dobro odrezalo s četrtim mestom v državi.

Letošnjo Puharjevo nagrado, ki je najvišje priznanje,ki ga  Fotografska zveza lahko podeli svojemu  članu pa je prejel g. Janez Kramar.

Vsem nagrajencem in dobitnikom še enkrat iskrene čestitke in dobro luč tudi v prihodnje.

Nekaj utrinkov iz otvoritve v FOTOGALERIJI.

Za FDJP zapisal: Simon Krejan