OTVORITEV SLIKARSKE RAZSTAVE JANEZ MILKOVIČ-JANO

Janez-Milkovic-Jano-slikarska-razstava

Vabljni na otvoritev slikarske razstave našega člana Janeza Milkoviča v Galeriji Pungert, 29.1.2020 ob 19h. Razstava bo na ogled do 18.2.2020.

JANEZ MILKOVIČ-JANO

se v galeriji Pungert predstavlja z novejšimi deli v tehniki nizkega reliefa in z akvareli v malem formatu.

Nostalgični občutki in bogato znanje, ki ga je na Šoli za oblikovanje prejel od prof. Staneta Dremlja, so ga nagovorili, da se znova preizkusi v zahtevni in natančni tehniki nizkega reliefa. Akvareli malega formata pa so nastali kot naknadno dodelani izrezi akvarelov, ki so v preteklosti obležali v mapah. Oblikovanje malih formatov je poseben likovni izziv, pri katerem gre pri Janotu predvsem za usklajevanje likovne igre v prostorsko manjših možnostih, vse do želenega učinkovanja.

Janez Milkovič-Jano je leta 1959 končal Šolo za oblikovanje in se po končani Pedagoški akademiji zaposlil kot likovni terapevt na Psihiatrični kliniki Ljubljana-Polje. Z dodatnimi študiji s področja psihoterapije je več kot tri desetletja deloval in razvijal terapevtske načine s pomočjo človekovih izraznih dejavnosti (likovne, glasbene, gibalne). Od leta 1979 je član KUD-a Kliničnega centra in Medicinske fakultete dr. Lojz Kraigher, je ustanovni član Likovne sekcije in njen prvi predsednik, leta 2019 pa je postal tudi njen zaslužni član. Je tudi član Fotografskega društva Janez Puhar v Kranju. Udeležil se je mnogih likovnih kolonij in Ex-temporov, pri nekaterih tudi kot soorganizator in mentor. Pripravil je 42 samostojnih razstav in sodeloval na več kot 90 skupinskih v različnih slovenskih krajih. V Kranju že nekaj let s kolegico slikarko Biserko Komac vodita likovno delavnico »pot k sebi«.

Kontakt: Janez Milkovič-Jano, Utik 69A, 1217 Vodice, tel.: 051/312-764

PRVI KLUBSKI MESEČNI FOTOPOTEP – DECEMBER 2019

 

ROK MARKUN 2
Foto: ROK MARKUN

 

Za zaključek leta smo se člani FDJP odpravili na prvi redni mesečni foto potep – tema deževno jutro v praznični Ljubljani. Celo noč je močno deževalo, zato smo se opremili z dežniki in dežnimi plašči, vendar naj je vreme prizaneslo in jutro v Ljubljani je bilo brez dežja. Tukaj si lahko pogledate kakšne je bil naš pogled skozi objektiv fotoaparata.

Vse skupaj zakuhal: Tine Založnik

FOTOGRAFIJA MESECA DECEMBRA 2019

1. mesto - KREJAN SIMON-ULIČNA UMETNOST
1. mesto – KREJAN SIMON-ULIČNA UMETNOST

Za nami je še zadnji letošnji izbor fotografije meseca decembra 2019 z naslovom “Gibanje”. 25 članov kluba se je udeležilo današnjega žiriranja in tokrat je prvo mesto, prepričljivo s tretjino vseh glasov dosegel Simon Krejan! Vrstni red zadnjega meseca v letu pa je naslednji:

1. mesto – KREJAN SIMON-ULIČNA UMETNOST

2. mesto – DOBERLET VASJA-SLEDILEC I

3. mesto – PRETNAR VITOMIR-NA VLAKU

Galerija vseh prispelih fotografij