RAZSTAVA FDJP V MESTNI KNJIŽNICI KRANJ

 

Razstava Mestna knjižnicaV Mestni knjižnici Kranj je bila 5. aprila odprta društvena razstava fotografij. Na razstavi sodeluje 18 članic in članov društva, tokratna tema pa je pokrajinska fotografija in pa narava. Vsak avtor nastopa s po dvema fotografijama, ki se tematsko dopolnjujeta. Razstava bo odprta vse do 31. maja 2016. To je letošnja druga društvena razstava, do konca leta pa bodo še štiri.

Vljudno vabljeni na ogled.

Za FDJP zapisal Simon Krejan

BISERKA KOMAC – ODPRTJE SLIKARSKE RAZSTAVE

Biserka-Komac-naslovna

V četrtek 7. aprila je naša spoštovana kolegica Biserka Komac odprla slikarsko razstavo svojih del v Cafe galeriji na Pungertu v Kranju. V prijetnem pomladanskem večeru se je zbrala družba likovnikov, fotografov, prijateljev iz mladih dni…Ob toplem sprejemu je Biserka navzoče nagovorila in spregovorila o njenem čutenju do razstavljenih slik: “Slike na tokratni razstavi so nastale v obdobju zadnjih 3 let ob razmišljanju o osebnih stiskah, ki se hočeš – nočeš vežejo tudi na dogajanja v današnji družbi. Za masko je najlažje skriti čustva, laži in prevare, ali pa se z njo zaščititi pred vsem tem; razgaljeno srce je najbolj ranljivo. Že vrsto let me izzivajo strukture ter odnosi med barvo in strukturo, ki jo oblikujem z različnimi rastri. S pomočjo le-teh ustvarim videz večplastnosti slike, kjer različne plasti opazovalcu razkrivajo zgodbe ali podobe, ki so njemu in njegovi domišljiji bliže, zato slik ne naslavljam. Raje pustim gledalcu, da si za sliko sam ustvari „svoj naslov”“.

Te globoke, skrivnostne  in pronicljive misli je Biserka dopolnila še z verzi, ki jih je prebrala njena dobra prijateljica, fotografinja Andreja Peklaj. Prijeten klepet med prijatelji se je nadaljeval ob prigrizku in kozarčku še v pozne ure.

Vsi, ki razstave še niste videli, vljudno vabljeni!

Utrinki iz razstave: Galerija

Za FDJP zapisal, Simon Krejan

VIKTOR ŠMID: RAZSTAVA “DRAGOCENI U3NKI”

Viktor Šmid - Nad BarjemV razstavišču ljubljanskega Kliničnega centra je v Taborjevi galeriji od 22.3.2016 do 25.4.2016 (9.5.2016) odprta moja druga samostojna razstava fotografij z naslovom “Dragoceni u3nki”.
Za ogled je postavljeno 36 fotografij, ki so razvrščene v tri teme: narava – makro, portreti in pokrajina.
V prvi – Dolenčevi galeriji razstavlja svoje slike g. Miha Jerina, ki je prav tako kot jaz bolnik s Parkinsonovo boleznijo.
Razstavi sta oranizirani s strani Kulturno umetniškega društva Kliničnega centra in Medicinske fakultete dr. Lojz Kraiger. Izbor slik in fotografij pa so zaupali gospe Andreji Peklaj in gospodu Janezu Milkoviču.
Postavitev fotografij sta opravila vodja Taborjeve galerije gospa Zdenka Vinšek Faganel in pomočnik vodje Taborjeve galerije gospod Roman Planko.
Na otvoritvi je o parkisonizmu spregovoril nevrolog prof. dr. Zvezdan Pirtošek dr. med. Otvoritev je vodila podpredsednica KUD-a mag. Ana Vrbič, za glasbeni program pa je poskrbel klavirski trio Javornik.

Za FDJP zapisal: Viktor Šmid

Utrinki iz razstave: Galerija

Galerija razstavljenih fotografij: Galerija